23 Gener 2021

Empresa
  Veure totes les entrades

La botiga del poble: SallentComercial.com

Un gran mercat online on es podran comprar productes i reservar serveis de la vila de Sallent.

A causa de la crisi que estem vivint per la Covid-19, gran part del comerç local ha patit una important davallada de vendes, en canvi el comerç electrònic no ha parat de créixer. És per aquest motiu que molts botiguers veuen la necessitat de poder oferir els seus productes a la xarxa.

Coneixent aquesta necessitat, i per tal de revitalitzar el comerç local, es planteja la creació d'un Marketplace especialitzat en el comerç del municipi, que agrupi tots els botiguers i professionals de Sallent. La gran novetat d'aquest projecte és que la plataforma té un equip que la gestionarà íntegrament, fent que els comerciants només s'hauran de preocupar de preparar les comandes rebudes.

Objectiu del projecte

Apostem per un comerç local fort i connectat per fer front als reptes de l'actualitat i de futur. L'objectiu del Marketplace és oferir un nou canal de venda als botiguers i professionals del poble, per ajudar a revitalitzar el comerç local. La plataforma ha de servir perquè tant els clients del poble puguin fer i rebre les comandes des de casa, com obrir-se a nous públics més enllà del municipi.

A qui ens dirigim

S'aplicarà una estratègia a curt, mitjà i llarg termini per tal de respondre en cada moment a les necessitats del mercat i a l'evolució necessària de la plataforma.

L'àrea d'influència principal de la plataforma serà la comarca del Bages i per descomptat Sallent, Cabrianes i Cornet. Tot i que es podran rebre comandes de qualsevol punt de Catalunya i de l'estat espanyol.

Què s'hi podrà trobar?

A diferència de gairebé tots els Marketplace actuals, Sallent Comercial s'estructurarà de manera que pugui encabir gran part d'empreses o professionals del poble, i que aquests ofereixin qualsevol producte o servei, sigui quina sigui la seva tipologia:

• Producte
• Producte digital
• Servei
• Activitat

Què és un Marketplace?

És una gran botiga de botigues online. El Marketplace és un aparador digital on pots trobar qualsevol producte o servei en qualsevol moment. Cada comerç disposa d'un espai propi, la seva botiga virtual.

AVANTATGES DE COMPRAR EN UN MARKETPLACE

Ho tens tot en un sol lloc.
Tens una gran varietat de productes i serveis de diferents comerciants, tots en un mateix lloc.
Major transparència.
Disposes d'informació sobre la disponibilitat dels productes i serveis en temps real, la qual cosa et permet prendre decisions de compra més encertades.

Agilitat en els enviaments
Gràcies al volum de vendes permet tenir un servei àgil d'enviaments en 24-72h.
Opinions sobre els productes.
En haver-hi més volum de visites a la web, hi ha més comentaris sobre els productes comprats a la plataforma, i aquesta informació és molt útil i valorada per al futur comprador.

Botigues obertes 24 hores
Igual que passa amb qualsevol botiga online, en els Marketplaces tenim la possibilitat de comprar a qualsevol hora del dia, sense limitació d'horaris.

AVANTATGES DE VENDRE EN UN MARKETPLACE

Canal de vendes addicional
Oferir els teus productes en un Marketplace és una gran opció com a canal de venda complementari, on pots esgotar el teu estoc o vendre aquells productes que, per algun motiu no t'interessa vendre en el teu propi canal.

Accés al gran públic
En el cas que disposis de la teva botiga online, vendre al Marketplace et permet arribar a un volum de trànsit molt elevat, accedint a un públic que et seria molt difícil arribar a través del teu propi canal i posicionament.
No necessites tenir la teva pròpia botiga en línia.
Pots vendre els teus productes / serveis en un Marketplace sense necessitat d'invertir en la creació del teu propi ecommerce.

Estalvi de costos
Actualment, en la gran majoria dels Marketplaces, els usuaris efectuen el pagament a la plataforma i, posteriorment, aquesta paga al comerç, el que suposa un estalvi de costos bancaris per a les marques.

Posicionament orgànic en cercadors
Tots els Marketplaces estan molt ben posicionats en els cercadors perquè inverteixen molts recursos en posicionament i en publicitat, amb el que pots deixar de preocupar-te pel SEO de la plataforma.

Venda creuada amb altres marques
En estar en la mateixa plataforma que multitud de botigues i professionals que ofereixen productes complementaris als teus, quan algú busca alguna cosa complementaria al que ofereixes, la teva marca apareixerà com a producte relacionat.

AVANTATGES DEL MARKETPLACE SALLENTCOMERCIAL.COM

La teva botiga online per 0€
Gràcies a la subvenció que ha aconseguit l'associació de comerciants de Sallent, podràs tenir la teva web dins del Marketplace sense haver d'invertir-hi recursos econòmics. La teva botiga online per 0€ i 0% de comissió durant el primer any.

Entrega ràpida i econòmica
Podràs decidir quina de les opcions d'enviament és més adient pel teu negoci. Recollida a botiga, li portes directament al teu client, o t'ho venim a buscar i li portem nosaltres.

Diferents sistemes de pagament.
Possibilitat de pagar amb PayPal, targeta de crèdit (TPV virtual), Google Pay, Apple Pay, etc...

Promoció del comerç local.
Un comerç local fort i unit.
L'objectiu és que el màxim nombre de botiguers i professionals estiguin dins de la gran botiga de SallentComercial.com. Fem que el poble tingui un gran aparador a internet on tots els botiguers, empreses i professionals puguin oferir els seus productes i serveis.

Publicitat
Un equip s'encarregarà de promocionar la botiga del poble a internet, fent campanyes de posicionament. A més aquest equip vetllarà pel bon funcionament del marketpace i generar més ingressos al teu negoci.


Per poder formar part del Marketplace, a part de ser soci de la Unió de Botiguers de Sallent, cal fer un curs de formació per gratuït per conèixer els aspectes bàsics del comerç electrònic.

VOLS FORMAR-HI PART?
Si tens una empresa i vols formar-hi part, pots enviar un missatge a info@elsalt.com fins al 31 de Gener de 2021


Ajuntament de Sallent Diputació Barcelona Generalitat de Catalunya Unió Europea